STORYTELLING PÅ GOTLAND

Med hjälp av många små berättelser ur vardagen på hemsidor och i trycksaker skildras Gotlandspecialisten, en  frukt och grönsaksgrossist utanför Visby.

jordgubbar

”På Djupvik Hotell har man sedan länge planerat att servera kajpsoppa som förrätt till lördagskvällens trerättersmeny. Kajp är en liten typ av purjolök som bara finns på Gotland, men den kan vara svår att hitta även där.

Det är fredag eftermiddag och man fortfarande inte fått något svar från den ordinarie leverantören av kajp. Kökschefen greppar telefonen och ringer Carola Lind på Gotlandspecialisten.

”Det löser vi”, säger Carola, sätter sig i bilen och åker hem. Inte för att ta ledigt, utan för att plocka den kajp hon har växande vilt bakom ladan. Tre timmar senare har hon fått ihop de efterlängtade spröda skotten, och på lördag morgon åker hon söderut på ön till Djupvik och lämnar av ett stort knippe kajp till en tacksam kökschef. Det räcker till både soppan och till garnering av det grillade lammet.

Med ett 1000 kvm stort varulager har vi det mesta hemma. Men skulle det vara så att ni behöver specialvaror så är vi inte på något sätt omöjliga. Hör med någon av våra säljare, så ska vi nog ordna vad ni vill ha. Även om det bara växer bakom Carolas lada. ”